Deze pagina is bestemt voor het laatste Telecom nieuws m.b.t. mobieltjes, netwerken, ontwikkelingen en gadgets.

T-Mobile introduceert een nieuw onbeperkt internet abonnement waarmee je onbeperkt kunt bellen, sms'en én internet binnen Nederland en de Europese Unie. Hiermee start T- Mobile volgens vergelijkingssite Simonlyvergelijken een absolute prijzenoorlog die direct interessant is voor ruim 1 miljoen Nederlanders die grote behoefte hebben aan een mobiel- of sim only abonnement met onbeperkt internet. Concurrenten zullen dan ook moeten reageren om te voorkomen dat T-Mobile deze klanten direct kan strikken met dit abonnement voor 35 euro per maand. Zeker klanten die zich ook regelmatig in het buitenland bevinden zijn geïnteresseerd in het abonnement, aangezien je onbeperkt kunt internetten in de gehele EU.

Sim Only nieuws

Steeds meer aanbieders van onbeperkt internet?

Voorheen was Robin Mobile nog de enige provider in Nederland waarbij je een abonnement kon afsluiten met onbeperkt internet. Hierbij kon je vanaf €19,95 al onbeperkt bellen, sms'en en internetten tegen een lage internetsnelheid. Voor bijvoorbeeld een 4G verbinding betaal je een stuk meer: €39,95 per maand. Voor deze provider zal het nieuwe GO Unlimited abonnement van T-Mobile dan ook even slikken zijn. Het is niet duidelijk of andere providers het voorbeeld van T-Mobile zullen volgen. KPN en Tele2 lijken nog niet onder de indruk te zijn. "Met een databundel van 20GB bieden we eigenlijk al de mogelijkheid aan onze klanten om onbeperkt te internetten," stelt KPN. Ook Tele2 stelt dat onbeperkt internet niet nodig is in hun assortiment "omdat wij al een bundel van 25GB aanbieden".

Ongelimiteerd data de toekomst

Het dataverkeer neemt de afgelopen jaren een enorme vlucht en het datagebruik is bij de gemiddelde consument dan ook explosief gestegen. De verwachting is volgens Simonlyvergelijken dat het dataverbruik de komende jaren nog verder zal stijgen naar vier keer groter in 2022 in vergelijking met het jaar 2016. Hierdoor zal er steeds meer behoefte zijn aan onbeperkte internet-abonnementen op de telecommarkt.

Bron: https://www.simonlyvergelijken.nl/onbeperkt-internet/

Het Europees Parlement wilt vanaf juni 2017 iedere telecom provider verplichten om dezelfde kosten voor buitenlandse belminuten door te rekenen. De enorme prijsstijging die wordt gerekend, zodra we over de grens rijden zou volgens parlementsleden van de Europese Unie moeten verdwijnen binnen Europa. Het voorstel is in september 2016 ingediend en zal worden doorgevoerd. Zo blijft u ook in het buitenland gebruik maken van uw huidige bundel, zolang u het mobiel of sim only abonnement bij een Europese provider heeft afgesloten.

GSO

‘Roam Like At Home’

Zo zult u vanaf juni 2017 geen extra kosten meer hebben, zolang u binnen de bundel blijft. Uiteraard blijft de Fair Use Policy van kracht voor gebruikers met een onbeperkt abonnement, zoals gebruikers van Robin Mobile.

EU neemt maatregelen tegen misbruik

Naast bellen in het buitenland tegen reguliere tarieven heeft de EU ook afspraken gemaakt met providers om misbruik tegen te gaan. Dit kan aan de hand van woonplaatsgegevens worden gedetecteerd, waarna een kort onderzoek kan worden ingesteld. Mogelijk situaties zijn:

 • Aanzienlijk verbruik van minuten in het buitenland.
 • Abonnementen die enkel in het buitenland worden gebruikt en verder niet worden gebruikt.
 • Wanneer een klant meerdere simkaarten achter elkaar gebruikt.

Nederland kent een groot aantal providers met allemaal een groot aanbod van producten, diensten en telefoons. Het overzicht raakt voor veel Nederlanders en gebruikers verloren, waardoor handige vergelijkingstools als op onze website de moeite waard zijn om te bekijken. Om tot het juiste abonnement te komen raden wij aan om vanuit de eigen behoefte te kijken. Volg daarom het onderstaande stappenplan om tot het geschikte abonnement te komen.

Providers

Stappenplan: mobiel abonnement samenstellen

Volg het onderstaande stappenplan om een geschikt mobiel abonnement samen te stellen.

 1. Bepaal je eigen verbruik (behoefte)
  • Hoeveel MB's heb ik nodig?
  • Hoeveel belminuten?
  • Hoeveel SMSjes?
 2. Ga naar: Sim only vergelijken
 3. Stel de filters in op uw persoonlijke verbruik.
 4. Geef aan of u het liefst gebruik wilt maken van 4G (snelste netwerk) of dat u geen voorkeur heeft.
 5. Geef aan hoelang uw abonnement mag duren.
 6. Geef aan of u een abonnement wilt verlengen of een nieuwe wilt aanvragen.

De resultaten worden bij elke wijziging direct doorgevoerd, zodat u in één oogopslag het juiste abonnement kunt zien.

Providers op onze website

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van de providers op onze website die tevens zijn opgenomen in de vergelijkingstool.

Met de specificaties van de nieuwste mobiele telefoons is het voor de meerderheid van de gebruikers niet noodzakelijk om te wisselen van mobiel. Een goedkoop Sim Only abonnement is voor vele dan ook een eenvoudige keus. Er hoeft enkel nog voor het verbruik te worden betaald tot het nieuwe toestel toe is aan vervanging. De nieuwste toestellen beschikken over functionaliteiten en hardware specificaties die voor de normale gebruiker totaal overbodig zijn. Zo worden er Quadcore processoren toegevoegd, sterke grafische kaarten en een oneindige hoeveelheid aan opslagruimte.

Robin Mobile Sim Only

Uit onderzoek blijkt echter dat veel gebruikers enkel van Whatsapp, Facebook en 3 andere apps gebruik maken. Een goede batterij voorziening, een helder scherm en een degelijke camera lijken voor veel gebruikers de enige eis. De verkoopcijfers van Q4 2016 zijn dan ook flink gestegen en naar verwachting zal dit zich in Q1 en Q2 van 2017 voortzetten.

Robin Mobile

De grote favoriet onder veel afnemers is toch wel Robin Mobile. Bij deze Nederlandse provider kunt u altijd onbeperkt bellen, onbeperkt SMSen en onbeperkt internetten. Het enige verschil is de internet snelheid. Het 'Gewoon Snel' abonnement van Robin Mobile is dan ook de meest gekozen optie en in onze ogen een aanrader. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over bijkomende kosten, geen aansluitkosten en u kunt zelfs gratis overstappen vanaf uw huidige provider.

Meer weten? Kijk snel op: Sim Only van Robin Mobile

Ook in 2017 lijkt Sim Only populairder te worden. Mobiele toestellen gaan steeds langer mee en voldoen aan de gestelde eisen van veel gebruikers. Het is daarom niet altijd nodig om het nieuwste toestel aan te schaffen, terwijl dit 10 jaar geleden wel anders was. Camera's en functionaliteiten speelden toen een grote rol, terwijl de nieuwe en oude toestellen tegenwoordig de meeste functies aankunnen. Veel gebruikers hoeven enkel te internetten, Whatsapp en e-mail, waardoor een super snelle en grafisch toestel totaal overbodig is.

Sim Only Providers in 2017

In de wereld van Sim Only providers zal niet veel veranderen in 2017. De economie trekt weer aan, waardoor de grotere bedrijven meer ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Een van de nieuwere providers dit jaar en in 2017 is natuurlijk Robin Mobile die een vernieuwende vorm van telecom aanbied. Zo zijn al hun abonnementen onbeperkt en hoeft u enkel te bepalen hoeveel verbindingssnelheid u nodig heeft. Wanneer u enkel berichtjes wilt sturen volstaat het basic abonnement, voor afbeeldingen en websites het medium abonnement en voor video's en een snelle verbinding het grotere pakket.

Bepaal uw gebruikersprofiel en sluit het abonnement af bij Robin Mobile. Geen zorgen over verbruik!